juli 2016

Marina Wally schenkt Mietje Stroel een Eddy Wally-outfit

Mietje Stroel kreeg op 12 juli, exact op de dag waarop Eddy Wally 84 jaar zou zijn geworden, een schitterende cape en mantel cadeau uit handen van Marina Wally, dochter van de Voice of Europe.

 


Eddy en Mietje hebben eigenlijk twee dingen gemeen: ze zijn Zelzaatse beroemdheden en dus onsterfelijk. En met de prachtige outfit die Mietje kreeg, heeft ze nu dus ook een deel van zijn beroemde garderobe met Eddy gemeen.

 

Mietje kreeg haar nieuwe outfit uit handen van Marina, die het stenen meisje bovendien vakkundig aankleedde, tijdens een postuum eerbetoon aan Eddy Wally. “Papa was ereburger van Zelzate. Hij wilde dit al enige tijd doen. We hadden geen beter moment kunnen kiezen dan op zijn verjaardag”, zei Marina. “De cape en het hoedje zijn trouwens door een tante vervaardigd uit één van de bekende showmantels van mijn vader”.

De Orde van Mietje Stroel reageerde verheugd op de nieuwe aanwinst. “Dit is het 35ste pakje van Mietje en het belangrijkste”, sprak voorzitter Willy Van der Sype.   Burgemeester Frank Bruggeman voegde daaraan toe: "Overal waar Eddy kwam, zorgde hij voor een glimlach op het gezicht. Dankzij dit pakje zal hij dit blijven doen in onze gemeente." Uit erkentelijkheid schonk de Orde van Mietje Stroel aan Marina Wally en haar/Eddy's manager Hugo Colpaert een oorkonde en een medaille. Ook Cyntia De Clerck werd met dezelfde onderscheiding bedacht uit dankbaarheid voor haar grote inzet voor de Orde.

Foto's